joi, 28 iunie 2012

Hai să ne jucăm



E joi, 28 iunie o zi frumoasă de vară, după program Lecturile verii e planificat o prezentare de carte, am ieșit și mergem spre grădinița nr. 211, grupa 5 pentru a le perzenta cartea 52 de teste pentru copilul tău, care după părerea noastră le va captiva interesul de a rezolva aceste teste la română sau matematică, doar se știe că copiii sunt acei care au curiozitatea de a cunoaște mai multe și  maeștri de a pune întrebări. Deaceea această prezentare de carte am hotărît să o petrecem la grădiniță.
La grădiniță copiii se jucau în curte cu educătoara Raisa Chirița, toți curioși și cuminței.
Pe marginea acestei prezentări de carte s-a mai petrecut un joc distractiv din carte pentru e le trezi interesul față de a gîndi!

Spune cîți erau de toți?
Martinică a invitat
Patru ursuleți la el.
Toată ziua s-au jucat,
Ei și încă-un aricel






Sau:

A, B, C, D, E
Ce bine e
Să știi litere!
F, G, H, J, I
Bine e copii
Să știi a citi!
A, E, I, O, U
Poți să-nveți și tu,
Că nu este greu,
Pe cuvîntul meu!
P de la papuc,
N e de la nuc,
C e de la cap
Multe-n el încap.
Literele toate
Sunt amestecate
De-o iei cu încetul,
Înveți alfabetul!

În grădinițe, activitățile desfășurate pentru copii sunt adevărate ocazii de învățare, iar gradul de satisfacție al copilului în raport cu sarcina de joc reprezintă educarea gustului a disciplinei și spiritului organizatoric în activități.
 Rolul filialei V.Bielinski este enorm în această direcție: familiarizare a utilizatorului cu cele mai noi intrări de carți, iar implicarea energică a utilizatorilor în controversă pe marginea celor lecturate constituie un pas sigur pe calea aflării adevărului, a lărgirii orizontului de cunoaștere.






2 comentarii:

  1. Dragi bibliotecari, fara suparare aveti o toana de greseli, daca nici cuvintul "roman" nu stim a scrie, atunci unde ajungem? Va mai sugerez sa alcatuiti propozitiile cit mai scurte si mai simple. Vor fi intelese de toti. Nu ingramaditi toate cuvintele din vocabularul vostru intr-o singura fraza. Succes! Voi urmari cu cea mai mare placere realizarile voastre. Cu drag si cu ginduri bune Silvian.

    RăspundețiȘtergere