miercuri, 27 iunie 2012

În călătorie cu Motanul încălțat





Mîndru de cizmele lui și de pintenii de argint, Motanul Încălțat își aruncă sacul pe spate și plecă la grădinița Nr. 85. Ajunse la porți și, nici una nici două, ceru să se înfățișeze dinaintea măiestriei sale educătoarea Ana Iachim, fu poftit în curte la o bancă, unde se aflau copiii grupei  pregătitoare, care se mai află ultimile clipe la grădiniță. În fața lor  făcu o plecăciune adîncă și spuse:

- Buna ziua noi suntem de la filiala V.Bielilnski, am venit ca să vă citim o poveste de Cherles PERRAULT, Motanul încălțat.

Această vizită este planificată conform planului din Programul Lectura  poveștilor, activitatea ce contribuie la îndreptarea pașilor celor mici spre lumea de vis a poveștilor și a descoperi frumusețele lecturii, dar și de a le înmîna cîte un card, fiindcă ei au devenit utilizatorii noștri.
Pentru noi a fost important ca copiii să cunoască că în lectură nu numai trebuie să înțeleagă sensul poveștii citite, dar  să ia și atitudinea față de cartea lecturată, să descopere valoarea, să o judece. Aici a intervenit rolul biblioteceii de a organiza acestă vizită, doar știm că lectura este principalul factor de modelare  a personalității și de aceea este o responsabilitate de a organiza deverse activități comune cu biblioteca, prin care să fie susținut cititul și cartea, acest prieten fidel care îți oferă răspuns la toate întrebările, nu te jîgnește și te așteaptă să revii, regăsindul la fel de credincios și discret. 














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu