marți, 12 iunie 2012

Întîlnire cu Marcela Mardare


Две улитки
E marți, ora 10.30, sala e  arhiplină cu copii, o așteptăm pe Marcela Mardare.
Uite, uite, că iaca vine.
Toți copii  o așteptau cu nerăbdare și cu o mare curiozitate pe scriitoarea  Marcela Mardare, ce este un prilej deosebit de a face cunoștință cu marea scriitoare.
În cadrul Programului "Lecturile verii - 2012"  biblioteca V.Bielinski a invita-o pe scriitorea, editoarea,  Marcela Mardare, doar știm, că cartea este cea care apropie copii de scriitor și drumul cărții a fost strîns legat de cel al bibliotecii.
 La această întîlnire au participat copiii de la tabăra de vară "Copilăria" O.Ghibu două detașamente conduși de profesorii Iasinschi Iulia și Lilia Stratulat, două grupe de la grădinița - creșă nr. 85, cu educătorii Sîrbu Eugenia  a grupei pregătitoare și grupa mare educătoarea Pîntea Valentina, au avut  ocazia de a recita Marcelei  Mardare poeziile scrise de ea.
Ca surpriză  la această întîlnire dumneaei  a prezentat o carte scrisă și chiar  adusă de ea  "Blănița lui Arcuș", în urma căreea a citit o poezie din această carte:



Mi-i drag cojocul meu frumos,Chiar de-i sur, chiar de-i ghimpos,
Arma mea-i și scutul meu,
Ce mă apără de rău,
Cînd se scaldă, aricelul
Își dezbracă cojocelul
Și îl pune sub un fag,
Căci îi este foarte drag.

Obiectivul activității de astăzi, petrecut împreună cu acești copii, este de a duce cartea la sufletul copiilor, de a trăi cu interesele lor .Copii au participat interesați de lumea cărților împreună cu scriitoarea, cerînd cîte un autograf pe cărțuliile dăriute de ea.






Dezvoltarea gustului pentru lectură presupune crearea unor situații care să-i stimuleze pe utilizatori.Foarte utilă a fost acestă actvitate de astăzi care a trezit curiozitatea sau care provoacă emoții artistice. Biblioteca este chemată să descopere noi căi de atragere a potențialilor cititori.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu