marți, 6 martie 2012

ÎN MEMORIA LUI GRIGORE VIERU


Acest an 2012 este consacrat anul Grigore Vieru. Filiala  pentru copii V.Bielinski a organizat o expoziţie  întitulată “Lumina de taina” autor Grigore Vieru.
Expoziția are drept scop păstrarea vie a amintirii poetului român, născut în Basarabia, în
cadrul culturii româneşti de pretutindeni.


 În cadrul săptămînii Grigore Vieru care  a fost de pe 8-15 februarie 2012 la filiala pentru copii V.Bielinski sa programat activități culturale, concurs de desene pe marginea operei G .Vieru. Concursul sa desfășurat la liceul O.Ghibu clasa 5”C”, elevii au pregătit o gazetă de perete  și desene, pe marginea acestor desene ei au expus părerea din operile lui G.Vieru.



Marele poet Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, la Pererîta. Este autorul unor volume de referinţă: „Numele tău”, „Aproape”, ,,Un verde ne vede”, „Fiindcă iubesc", „Taina care mă apără”, ,,Cel care sunt” , „Rădăcina de foc”, „Hristos n-are nici o vină”, „Rugăciune pentru mama”, „Albinuţa”. Pe versuri de Grigore Vieru au fost compuse zeci de melodii populare. A fost cel mai uibit dintre toţi noi, deoarece el a ştiut să simtă şi să dăruiască dragoste. A fost cel ce nu refuza nimic. „Mergea la manifestări, se întâlnea cu lumea şi îşi bucura sufletul. În inimile noastre va rămâne întotdeauna viu şi mereu îi vom spune „La mulţi ani!” la 14 februarie”.
Maestrul s-a stins din viaţă la18 ianuarie 2009. După ce a nimerit într-un grav accident
 rutier .
Opera  lui Grigore Vieru a fost tradusă în 20 de limbi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu