luni, 2 iulie 2012

Ștefan cel Mare și Sfînt 508 ani de nemurire.

"....Țineți minte cuvintele lui Ștefan, care v-a fost baci  pînă la adînci batrînețe.... că Moldova n-a fost a strămoșilor mei, n-a fost a mea și nu e a voastră; ci a  urmașilor voștri ș-a urmașilor urmașilor voștri în veacul vecilor"  
Stefan cel Mare

     La 2 iulie anul 7012 conform calendarului de la facerea lumii sau 2 iulie 1504 în corespundere cu sistemul gregorian al erei nostre, deci de la nașterea lui Isus Hristos, și-a dat sfîrșitul obștesc Stefan cel Mare. Această dată este considerată de creștinătate Ziua Memoriei strălucitului domnitor și a tuturor eroilor naționali ai Patriei.
       Putem spune că Șefan cel Mare nu a murit, el este viu, este Zeul ascuns în inimile noastre, așteptînd clipa renașterii. Ștefan cel Mare s-a integrat în ființa neamului romînesc, însuflețind-o și luminînd-o.
De cinci secole spiritul lui Șefan cel Mare aureolat de legendă, dăinuiește asupra țărilor Romîne, ocrotindu-le și însuflețindu-le la fapte mari, poporul văzănd în el chintesența propriilor sale virtuți: dragostea de țară, setea de libertate.
Există lucruri, stări, evenimente care scot la iveală marele taine ale vieții, taine ce nu enundă mintea și conștiința, ne activează spiritul, încît la un moment le simțim cu desăvărșire materialitatea. 
Aceste lucruri  astăzi au scos la iveală expoziția de carte despre Ștefan cel Mare, în filiala V. Bielinski și care a avut un  mare succes fiindcă utilizatorii care au vizitat astăzi biblioteca au avut o ocazie de a afla mai multă informație despe Domnitorul Țării Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu