joi, 29 martie 2012

MISTERELE ȘTIINȚEI


Omenii de știință studiază cum și de ce lucrurile se petrec așa cum se petrec sau sunt aceea ce sunt. Cunoștințele obținute de ei pot fi folosite în vița omenească de zi cu zi.
Biblioteca publică pentru copii V.Bielinski pune la dispozița utilizatorilor un set de cărți  de știință din colecția LITERA INTERNAȚIONALĂ , care oferă cunoștințe clare și certe despre lumea reală și ideală și pe care o putem aduce prin expoziție virtuală.

Hamond, Richard. Misterele fizicii / Richard Hammond; trad.: Teodor Julea. - București: Litera Internațional, 2007. - 96 p.                                    Richard Hammond propune o incursiune fanscinantă în lumea științei, adresîndu-se celor care au pus întrebări din știința fizicii. Ai putea crede că savanții au descoperit totul, dar adevărul este că știința mai are nenumărate mistere, de aceea și această carte este plină de întrebări. Multe dintre ele sunt ușoare , dar la unele nu s-a găsit, încă, un răspuns. Unele te pot surprinde, altele te pot șoca, dar există și unele făcute să te pună pe gînduri. Sperăm că această carte  va trezi un mare interes de a o răsfoi.
  Sursa imaginii: http://www.web.clicknet.ro


Ball, Johnny. Misterele matematicii / Johnny Ball; trad.: Teodor Julea; red.: Coernela Marinescu. - București : Litera Internațional, 2008. - 96 p.

Autorul  ne învită într-o călătorie plină de informații incredibile, care ne va duce către infinit și dincolo de el. Se va deschide acolo labirinturi și vom găsi ieșerea din ele mai iute decît un calculator, și toate acestea lucruri le poți face cu mintea și cu mîinile. Niciodată matematica nu a fost mai distractivă.
Tot ce facem depinde de matematică, avem nevoie  de ea pentru a număra lucruri, pentru a le măsura, pentru a proiecta și pentru a rezolva tot felul de probleme - și toate aceste se fac, cel mai bine cu matematica.
Ca să începi, hai alege un număr consultînd cartea !
 Sursa imaginii:  http://www.web.clicknet.ro



Winston, Robert. Misterele chimiei / Robert Winston; red.: Andrea Stoica, Christian Ferencz Flatz; trad.: Sabina Marinescu. - București: Litera Internațională, 2007. - 96 p.


Elementele chimice sunt esența tuturor lucrurilor. Ele ne dau răspunsuri la multe întrebări care ne le punem de fiecare dată din viață precum "Din ce suntem făcuți" sau "Ce ne ține în viață".
Misterele chimiei descrie lumea întregă din perspectiva elementelor care o compun, oferind în același timp informații despre descoperirea lor și despre felul în care acesta ne influiențează viața. Toate acestea și multe altele fac cartea mai interesantă și mai distractivă.  Așa dar să pornim la drum pentru studierea chimiei!      






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu