marți, 20 martie 2012

ZILELE FRANCOFONE LA BIBLIOTECĂ

Zilele Francophone în Moldova a fost un prilej de a organiza activități pentru utilizatori dornici de a cunoaște cultura Franței, limba franceză pe tarîmul bibliotecii.
Francofonia are patru mari obiective:

* promovarea limbii franceze şi a diversităţii culturale şi lingvistice;
* promovarea păcii, a democraţiei şi a drepturilor omului;
* susţinerea educaţiei, formării, învăţământului superior şi cercetării;
* dezvoltarea cooperării în serviciul dezvoltării durabile şi a solidarităţii



Deaceea biblioteca publică pentru copii V.Bielinski la data de 20.03 2012, ora 13.30 a promovat limba franceză organizînd  o oră de lectură autor Albert Camus." Mere et fils" . Este o plăcere pentru utilizatorii interesați de Francophonie și reprezintă o punte de colaborare cu casa de copii "Preafericitul Iosif" din sector care au ca limba de studiu și limba franceză, elevii sunt din clasa a 6 "b" ce au avut mare curiozitate de a  ne vizita biblioteca.  În cadrul activității sau citit texte, sa recitat poezii și cîntece au cîntat  în limba franceză, doar trebuie să fim capabili să dialogăm, pentru a avea o lume mai bună, pentru a promova realizările locale.

Tot în cadrul acestei activitîți am mai organizat o expoziție de carte care se numește Francofonia comunitate culturală și o prezentare de carte a Programului Copii Chișinăului citesc o carte de autorul Ovidiu Creangă "Povești cu Barbălungă".  Mare le-a fost curiozitatea elevilor de a face cunoștință cu cărțile expuse la expoziție și a citi o poveste din cartea lui Ovidiu Creangă.

Activitățile care sa-u petrecut în bibliotecă a avut mai multe caractere , dar noi am pus accentul pe una din ele pe Franciofonie.
La sfîrșitul acestor  activități am dat la toți elevii materiale promoționale, la activitate au fost prezenți 10 elevi.

2 comentarii: