vineri, 23 martie 2012

INFORMAȚII UTILE PENTRU SĂNĂTATE

Această expoziție virtuală este expusă cu scopul de a informa pe cei interesaţi să afle mai multe despre proprietăţile elementelor naturale ce au un rol important în echilibrul sănătăţii . Conţinutul expoziției reprezintă de fap un şir de surse cu vitamine și rețete de post, ca agenţi de prevenire şi vindecare a diferitor probleme de sănătate .

Expoziția este o primă încercare de a prezenta în lucrările autorilor informaţii despre medicina naturalistă. Documentele au fost selectate după cîteva criterii de alimentare .

Medicina naturalistă este lăsată din strămoşi și este un factor bine venit pentru sănătatea umană și un remediu de lungă durată a vieții .

Sperăm că această expoziție va fi utlă pentru toate categoriile de vîrstă.


Shuenemen, Martha. Ghid caloriilor, carbohidraţiilo şi colesterolului / Martha Shuenemen. - Ed. a 2-a , rev. - Bucureşti : Litera Internaţional, 2008. - 200 p.

În acestă carte se poate de găsitinformatii mai simplepentru persoanele care doresc schimbari regimul lor alimentar .
Cititorii care sunt interesați de alimentară sănătoasă pot găsi în acestă carte niște recomandări :
. Liste complete si detaliate cu valorile exacte ale continutului in calorii, carbohidrati si colesterol ale sutelor de alimente cotidiene,
. explicatii nutritionale clare despre fiecare aliment si continutul sau in proteine,grasimi, fibra, glucide si sodiu,
. un capitol aparte despre preparatele fast-food, snackuri si bauturi, prezentandoptiunile cele mai sanatoase ale acestora.
Autoarea recomandă aceste sfaturi privind prepararea alimentelor in cele mai sanatoase moduri, demonstrand cum trebuie sa fie echilibrata dieta, fara a renunta la preparatele preferate.
Sursa imaginii : http://www. elefant.ro

Anton,Speranţa. Ghid terapeutic naturist şi reţete de post / Speranţa Anton. -  Ed. a 3-a, rev. - Iaşi : Polirom, 2007. - 512 p.


  Această carte a fost destinată rețetelor de post. În post, mîncarea nu trebuie să constituie un mijloc de atracție, dar unele rețete din acestă carte pot fi un început pentru cei neobișnuiți cu postul, însă care doresc să-l țină, și pentru cei care au scutire de la preot pentru a ține un post mai lejer. Acest ghid cuprinde peste 500 de rețete culinare ce pun în valoare calitățile alimentelor naturale.


Sursa imaginii : http://www.pravaliacucarti.ro



Montignac, Michel. Uleiul de măsline : un aliment esenţial pentru sănătatea ta / Michael Montignac. - Bucureşti : Litera Internaţional, 2010. - 173 p.
Uleiul de măsline se folosește încă din antichitate. Studiind în ultimile decenii despere masline învățații au ajuns la concluzia că uleiul de masline este un produs util pentru sănătate. De aceea autorul ne aduce niște argumente  de ce trebiue să folosim uleiul de măslini:rolul sau in prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului si limitarea riscului de aparitie a trombozelor, este incontestabil. In plus, un consum regulat de ulei de masline previne aparitia diabetului, a cancerului, a obezitatii si combate efectele imbatranirii.
 Sursa imaginii: http://www.culinar.ro


Montignac, Michel. Mănînc sănătos și rămîn tînăr / Montignac, Michel. - Bucureşti : Litera Internaţional, 2010. - 190 p.
Cartea este adresată persoanelor trecute de 50 de ani, vîrsă la care mulți se simt încă sau ar trebui să se simtă tineri și plini de energie.Pentru a se menține în continuare într-o formăfizică și intelectuală de invidiat, cei trecuți de prima tinerețe trebuie totuși să evite anumite riscuri.Iar soluția se află la îndemâna oricui, prin adoptarea unei alimnatții sănătoase și prin păstrarea unui echilibru psihic.
 Sursa imaginii: http://www.elefant.ro



Grotto, David.101 alimente care vă pot salva viața / David grotto. - Iași : 
Polirom, 2009 . - 515 p.

Natura le pune la dispoziția cititorilior o varietate de plante benefice pentru sanatate, lucrarea prezinta alimentele cele mai bogate in nutrienti, antioxidanti si acizi grasi omega, fiind un ghid util pentru imbunatatirea dietei noastre zilnice. Fructele, legumele, condimentele, bauturile sunt ordonate alfabetic, pentru fiecare specificîndu-se originea, calitățile terapeutice.
Sursa imaginii: http://www.libroriaimagomundi.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu