marți, 27 martie 2012

PENTRU CEI CURIOȘI

Știați că  biblioteca publică pentru copii V.Bielinski despune de o gamă largă de cărți utile pentru cei curioși cît pentru adulți atît și pentru cei mici. Toate cărțile au forma unor întrebări  - răspunsuri în diverse domenii: fenomene naturale, ființe (om, animale, păsări, insecte), geografie, istorie, cultură, alimentație.
Astfel de întrebări ca: ,, Știi de ce apa este viață"," Știi de ce  focul este viață",  "Haii să-ți spun 156 de răspunsuri dete de mămici, tătici,bunici, la întrebările celor mici", " Vreau să știu 1000 de întrebări și răspunsuri", aceste întrebari care sunt puse de copii se pot găsi în cărțile de la noi. Acestea cărți  pot ajuta la toate înterbările puse de copii, cu ajutorul lor părinții și buneii vor putea contribui la dezvoltarea copiilor
.

Știi de ce Focul este viață. - București  : Prut, 2008. - 18 p.
Cum este focul?

Focul este eun element fascinant din cauza culorii sale, a mișcării unduioase, a căldurii degajate. Încălzește, luminează, gătește elementele, este un mic vrăjitor la îndemînă și un vrăjitor periculos. Important este să-l cunoaștem bine pe acest spiriduș roșupentru ai folosi calitățile.Acestă carte va fi utilă să-i observăm caracteristicile.

Sursa imaginii: http://www.prut.ro



Știi de ce apa este viață. - București : Prut, 2008. - 18 p.
Cum este apa ?
Apa curată nu are culoare. Culoarea albastră poate fi observată
numai cînd apa este în cantitate mare, de exemplu, în lacuri, mari sau oceane.Apa curată nu are gust, miros, formă......
Fără apă nu se poate trăi, sceastă carte  va îndruma să descoperiți cel mai important element pentru viața noastră.
Sursa imaginii: http://www.picus.ro

Hai să-ți spun... : 156 de răspunsuri date de mămici, tătici, bunici la întrebările celor mici. - Chișinău :  Ed. Epigraf, 2010. - 80 p.
Ce? Cine? Unde? Cînd? Cum? De ce?
Astfel de întrebări sunt puse deseori maturilor de copii.
Pentru părinți etapa întrebărilor este cea mai dificilă, care le dă mare bătaie de cap, deoarece curiozitatea celor mici îi pun la încurcătură, carte este utila părinților de a se informa și să fie pregătiți la toate curiozitățile copiilor.

Imaginea a fost luată: http://www.bestseller.md



Vreau să știu. 1000 de întrebări și răspunsuri. - București : Teora, 1999. - 192 p.

1000 de Întrebări și Răspunsuri într-o carte de referință pentru întreaga familie !
1000 de întrebări și răspunsuri care ajută la teme, ridică probleme asupra cărora puteți medita și constitui o bază pentru discuții pro ți contra. Întrebările și răspunsurile din acestă carte sunt referitoare la : Plante și animale,  descoperiri științifice vița de zi cu zi. Fotografiile inedite, desene, diagrame și tabele completează răspunsuri la întrebări.

Sursa imaginii: http://wwwteora.ro


Știați că..... : 500 de curiozități incredibile dar adevărate. - Ch. : Arc, 2007. - 128 p.
Pentru copiii de peste 8 ani.
 Mințile curioase ale copiilor sunt fantastice, dar întrebările istețe și pun întrebări din lumea care îi înconjoară, din urma care  îi pun pe adulți înt-o situație dificilă dacă aceștea nu cunosc răspunsurile.
Biblioteca pune la dispoziție acestă carte pentru copii de a afla mai multe răspunsuri care le pot chiar singuri să le afle, luînd acestă carte.

 Sursa imaginii: http://wwwlibrărie-virtuala.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu