luni, 26 martie 2012

COPII CHIȘINĂULUI CITESC O CARTE 2012

Cartea este cea care apropie copiii de scriitor, prieteni, colegi, bibliotecari. Anul acesta este promovată cartea a scriitorului pentru copii  Ovidiu Creangă "Povești cu Barbălungă"  în Programul " Copiii Chișinăului citesc o carte " organizat de Biblioteca Municipală "B.P.Hasdeu" . Lectura s-a aflat mereu în vizorul bibliotecilor publice, misiune bibliotecarului fiind de a-i iniția în tainele lecturii și cunoașterii, de a urmări în permanență trezirea și dezvoltarea gustului pentru lectura de calitate. Pentru creșterea spirituală a tinerilor utilizatori este necesar de a promova cartea de valoare, ceea ce permite copiilor să se familiarizeze cu tradiții strămoșești, cu literatura și cultura națională.
Biblioteca publică pentru copii V.Bielinski împreuna cu bibliotecarii din toate filialeleBibliotecii  Municipale "B.P.Hasdeu"  va organiza diverse activități ca : prezentări de carte, ore de lectură, ore de poveste, discuții , concursuri de desene "Сare este eroul meu preferat" din cartea Povești cu Barbălungă de Ovidiu Creangă.
La vîrsta preșcolară, școlară, atît familia, grădinița cît și bibliotecile depun eforturi pentru a influința universul copilăriei prin basme, povești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu