joi, 29 martie 2012

MISTERELE ȘTIINȚEI


Omenii de știință studiază cum și de ce lucrurile se petrec așa cum se petrec sau sunt aceea ce sunt. Cunoștințele obținute de ei pot fi folosite în vița omenească de zi cu zi.
Biblioteca publică pentru copii V.Bielinski pune la dispozița utilizatorilor un set de cărți  de știință din colecția LITERA INTERNAȚIONALĂ , care oferă cunoștințe clare și certe despre lumea reală și ideală și pe care o putem aduce prin expoziție virtuală.

Hamond, Richard. Misterele fizicii / Richard Hammond; trad.: Teodor Julea. - București: Litera Internațional, 2007. - 96 p.                                    Richard Hammond propune o incursiune fanscinantă în lumea științei, adresîndu-se celor care au pus întrebări din știința fizicii. Ai putea crede că savanții au descoperit totul, dar adevărul este că știința mai are nenumărate mistere, de aceea și această carte este plină de întrebări. Multe dintre ele sunt ușoare , dar la unele nu s-a găsit, încă, un răspuns. Unele te pot surprinde, altele te pot șoca, dar există și unele făcute să te pună pe gînduri. Sperăm că această carte  va trezi un mare interes de a o răsfoi.
  Sursa imaginii: http://www.web.clicknet.ro


Ball, Johnny. Misterele matematicii / Johnny Ball; trad.: Teodor Julea; red.: Coernela Marinescu. - București : Litera Internațional, 2008. - 96 p.

Autorul  ne învită într-o călătorie plină de informații incredibile, care ne va duce către infinit și dincolo de el. Se va deschide acolo labirinturi și vom găsi ieșerea din ele mai iute decît un calculator, și toate acestea lucruri le poți face cu mintea și cu mîinile. Niciodată matematica nu a fost mai distractivă.
Tot ce facem depinde de matematică, avem nevoie  de ea pentru a număra lucruri, pentru a le măsura, pentru a proiecta și pentru a rezolva tot felul de probleme - și toate aceste se fac, cel mai bine cu matematica.
Ca să începi, hai alege un număr consultînd cartea !
 Sursa imaginii:  http://www.web.clicknet.ro



Winston, Robert. Misterele chimiei / Robert Winston; red.: Andrea Stoica, Christian Ferencz Flatz; trad.: Sabina Marinescu. - București: Litera Internațională, 2007. - 96 p.


Elementele chimice sunt esența tuturor lucrurilor. Ele ne dau răspunsuri la multe întrebări care ne le punem de fiecare dată din viață precum "Din ce suntem făcuți" sau "Ce ne ține în viață".
Misterele chimiei descrie lumea întregă din perspectiva elementelor care o compun, oferind în același timp informații despre descoperirea lor și despre felul în care acesta ne influiențează viața. Toate acestea și multe altele fac cartea mai interesantă și mai distractivă.  Așa dar să pornim la drum pentru studierea chimiei!      






marți, 27 martie 2012

PENTRU CEI CURIOȘI

Știați că  biblioteca publică pentru copii V.Bielinski despune de o gamă largă de cărți utile pentru cei curioși cît pentru adulți atît și pentru cei mici. Toate cărțile au forma unor întrebări  - răspunsuri în diverse domenii: fenomene naturale, ființe (om, animale, păsări, insecte), geografie, istorie, cultură, alimentație.
Astfel de întrebări ca: ,, Știi de ce apa este viață"," Știi de ce  focul este viață",  "Haii să-ți spun 156 de răspunsuri dete de mămici, tătici,bunici, la întrebările celor mici", " Vreau să știu 1000 de întrebări și răspunsuri", aceste întrebari care sunt puse de copii se pot găsi în cărțile de la noi. Acestea cărți  pot ajuta la toate înterbările puse de copii, cu ajutorul lor părinții și buneii vor putea contribui la dezvoltarea copiilor
.

Știi de ce Focul este viață. - București  : Prut, 2008. - 18 p.
Cum este focul?

Focul este eun element fascinant din cauza culorii sale, a mișcării unduioase, a căldurii degajate. Încălzește, luminează, gătește elementele, este un mic vrăjitor la îndemînă și un vrăjitor periculos. Important este să-l cunoaștem bine pe acest spiriduș roșupentru ai folosi calitățile.Acestă carte va fi utilă să-i observăm caracteristicile.

Sursa imaginii: http://www.prut.ro



Știi de ce apa este viață. - București : Prut, 2008. - 18 p.
Cum este apa ?
Apa curată nu are culoare. Culoarea albastră poate fi observată
numai cînd apa este în cantitate mare, de exemplu, în lacuri, mari sau oceane.Apa curată nu are gust, miros, formă......
Fără apă nu se poate trăi, sceastă carte  va îndruma să descoperiți cel mai important element pentru viața noastră.
Sursa imaginii: http://www.picus.ro

Hai să-ți spun... : 156 de răspunsuri date de mămici, tătici, bunici la întrebările celor mici. - Chișinău :  Ed. Epigraf, 2010. - 80 p.
Ce? Cine? Unde? Cînd? Cum? De ce?
Astfel de întrebări sunt puse deseori maturilor de copii.
Pentru părinți etapa întrebărilor este cea mai dificilă, care le dă mare bătaie de cap, deoarece curiozitatea celor mici îi pun la încurcătură, carte este utila părinților de a se informa și să fie pregătiți la toate curiozitățile copiilor.

Imaginea a fost luată: http://www.bestseller.md



Vreau să știu. 1000 de întrebări și răspunsuri. - București : Teora, 1999. - 192 p.

1000 de Întrebări și Răspunsuri într-o carte de referință pentru întreaga familie !
1000 de întrebări și răspunsuri care ajută la teme, ridică probleme asupra cărora puteți medita și constitui o bază pentru discuții pro ți contra. Întrebările și răspunsurile din acestă carte sunt referitoare la : Plante și animale,  descoperiri științifice vița de zi cu zi. Fotografiile inedite, desene, diagrame și tabele completează răspunsuri la întrebări.

Sursa imaginii: http://wwwteora.ro


Știați că..... : 500 de curiozități incredibile dar adevărate. - Ch. : Arc, 2007. - 128 p.
Pentru copiii de peste 8 ani.
 Mințile curioase ale copiilor sunt fantastice, dar întrebările istețe și pun întrebări din lumea care îi înconjoară, din urma care  îi pun pe adulți înt-o situație dificilă dacă aceștea nu cunosc răspunsurile.
Biblioteca pune la dispoziție acestă carte pentru copii de a afla mai multe răspunsuri care le pot chiar singuri să le afle, luînd acestă carte.

 Sursa imaginii: http://wwwlibrărie-virtuala.ro





luni, 26 martie 2012

CHIȘINĂU CITEȘTE O CARTE 2012

Eveniment cultural, constituind altădată un privilegiu, lectura cărţilor devine în zilele noastre o activitate la îndemîna tuturor, şi după cum cerinţele societăţii o impun, ea trebuie să se constituie o activitate cotidiană fundamentală, deoarece contribuie la îmbogăţirea vieţii fiecăruia dintre noi. Dar, pentru ca apropierea de carte şi lectură să devină o deprindere zilnică şi, mai mult, ca plăcerea de a citi să devină o necesitate dorită şi trăită, prin preocuparea permanentă a celor care contribuie la dezvoltarea gustului pentru lectură de a-i obişnui cu frumuseţea inegalabilă a lecturilor ,biblioteca publică pentru copii V.Bielinski  promovează cartea lui Anatol Moraru "Nu mă tentează" în Programul Chișinău citește o carte putem spune că lectura este comunicare de la autor la cititor, ea reprezentînd, simultan şi succesiv, toate elementele comunicării.
Cum spunea bibliologul Dan Simonescu, membru de onoare al Academiei Romane, că : “Cartea şi biblioteca sunt doua noţiuni  în perfecta armonie, care trăiesc bine una  lîngă alta, ba mai mult se completează în aşa fel, încît una  fără  alta nu poate vieţui… Cartea este mijlocul necesar de  a  trăi,  o necesitate vitală pentru omul înzestrat cu pasiunea cunoaşterii adevarului şi a noului, pentru acel dotat cu simţul a tot ce este frumos în lume”. 
Vă așteptăm cu drag la lectură.

COPII CHIȘINĂULUI CITESC O CARTE 2012

Cartea este cea care apropie copiii de scriitor, prieteni, colegi, bibliotecari. Anul acesta este promovată cartea a scriitorului pentru copii  Ovidiu Creangă "Povești cu Barbălungă"  în Programul " Copiii Chișinăului citesc o carte " organizat de Biblioteca Municipală "B.P.Hasdeu" . Lectura s-a aflat mereu în vizorul bibliotecilor publice, misiune bibliotecarului fiind de a-i iniția în tainele lecturii și cunoașterii, de a urmări în permanență trezirea și dezvoltarea gustului pentru lectura de calitate. Pentru creșterea spirituală a tinerilor utilizatori este necesar de a promova cartea de valoare, ceea ce permite copiilor să se familiarizeze cu tradiții strămoșești, cu literatura și cultura națională.
Biblioteca publică pentru copii V.Bielinski împreuna cu bibliotecarii din toate filialeleBibliotecii  Municipale "B.P.Hasdeu"  va organiza diverse activități ca : prezentări de carte, ore de lectură, ore de poveste, discuții , concursuri de desene "Сare este eroul meu preferat" din cartea Povești cu Barbălungă de Ovidiu Creangă.
La vîrsta preșcolară, școlară, atît familia, grădinița cît și bibliotecile depun eforturi pentru a influința universul copilăriei prin basme, povești.



vineri, 23 martie 2012

INFORMAȚII UTILE PENTRU SĂNĂTATE

Această expoziție virtuală este expusă cu scopul de a informa pe cei interesaţi să afle mai multe despre proprietăţile elementelor naturale ce au un rol important în echilibrul sănătăţii . Conţinutul expoziției reprezintă de fap un şir de surse cu vitamine și rețete de post, ca agenţi de prevenire şi vindecare a diferitor probleme de sănătate .

Expoziția este o primă încercare de a prezenta în lucrările autorilor informaţii despre medicina naturalistă. Documentele au fost selectate după cîteva criterii de alimentare .

Medicina naturalistă este lăsată din strămoşi și este un factor bine venit pentru sănătatea umană și un remediu de lungă durată a vieții .

Sperăm că această expoziție va fi utlă pentru toate categoriile de vîrstă.


Shuenemen, Martha. Ghid caloriilor, carbohidraţiilo şi colesterolului / Martha Shuenemen. - Ed. a 2-a , rev. - Bucureşti : Litera Internaţional, 2008. - 200 p.

În acestă carte se poate de găsitinformatii mai simplepentru persoanele care doresc schimbari regimul lor alimentar .
Cititorii care sunt interesați de alimentară sănătoasă pot găsi în acestă carte niște recomandări :
. Liste complete si detaliate cu valorile exacte ale continutului in calorii, carbohidrati si colesterol ale sutelor de alimente cotidiene,
. explicatii nutritionale clare despre fiecare aliment si continutul sau in proteine,grasimi, fibra, glucide si sodiu,
. un capitol aparte despre preparatele fast-food, snackuri si bauturi, prezentandoptiunile cele mai sanatoase ale acestora.
Autoarea recomandă aceste sfaturi privind prepararea alimentelor in cele mai sanatoase moduri, demonstrand cum trebuie sa fie echilibrata dieta, fara a renunta la preparatele preferate.
Sursa imaginii : http://www. elefant.ro

Anton,Speranţa. Ghid terapeutic naturist şi reţete de post / Speranţa Anton. -  Ed. a 3-a, rev. - Iaşi : Polirom, 2007. - 512 p.


  Această carte a fost destinată rețetelor de post. În post, mîncarea nu trebuie să constituie un mijloc de atracție, dar unele rețete din acestă carte pot fi un început pentru cei neobișnuiți cu postul, însă care doresc să-l țină, și pentru cei care au scutire de la preot pentru a ține un post mai lejer. Acest ghid cuprinde peste 500 de rețete culinare ce pun în valoare calitățile alimentelor naturale.


Sursa imaginii : http://www.pravaliacucarti.ro



Montignac, Michel. Uleiul de măsline : un aliment esenţial pentru sănătatea ta / Michael Montignac. - Bucureşti : Litera Internaţional, 2010. - 173 p.
Uleiul de măsline se folosește încă din antichitate. Studiind în ultimile decenii despere masline învățații au ajuns la concluzia că uleiul de masline este un produs util pentru sănătate. De aceea autorul ne aduce niște argumente  de ce trebiue să folosim uleiul de măslini:rolul sau in prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului si limitarea riscului de aparitie a trombozelor, este incontestabil. In plus, un consum regulat de ulei de masline previne aparitia diabetului, a cancerului, a obezitatii si combate efectele imbatranirii.
 Sursa imaginii: http://www.culinar.ro


Montignac, Michel. Mănînc sănătos și rămîn tînăr / Montignac, Michel. - Bucureşti : Litera Internaţional, 2010. - 190 p.
Cartea este adresată persoanelor trecute de 50 de ani, vîrsă la care mulți se simt încă sau ar trebui să se simtă tineri și plini de energie.Pentru a se menține în continuare într-o formăfizică și intelectuală de invidiat, cei trecuți de prima tinerețe trebuie totuși să evite anumite riscuri.Iar soluția se află la îndemâna oricui, prin adoptarea unei alimnatții sănătoase și prin păstrarea unui echilibru psihic.
 Sursa imaginii: http://www.elefant.ro



Grotto, David.101 alimente care vă pot salva viața / David grotto. - Iași : 
Polirom, 2009 . - 515 p.

Natura le pune la dispoziția cititorilior o varietate de plante benefice pentru sanatate, lucrarea prezinta alimentele cele mai bogate in nutrienti, antioxidanti si acizi grasi omega, fiind un ghid util pentru imbunatatirea dietei noastre zilnice. Fructele, legumele, condimentele, bauturile sunt ordonate alfabetic, pentru fiecare specificîndu-se originea, calitățile terapeutice.
Sursa imaginii: http://www.libroriaimagomundi.ro





joi, 22 martie 2012

CONCURS DE DESENE

Pe  tărîmul bibliotecii publice pentru copii V. Bielinski se mai simte atmosfera Internațională a Francofoniei și este un prilej deosebit de a atrage pe utilizatori participînd la activități.


În cadrul acestei săptămîni francofone pe 22.03.2012,  sa petrecut un concurs de desene, acest concurs se adresează elevilor de la liceul O.Ghibu ,clasa 5 c și pentru cartierul locativ din preajma bibliotecii. A fost  o deosebită plăcere pentru acești elevi și copii  de a participa la acest concurs numit ca : Eroii din povești franțuzești. Acest concurs le-a permis elevilor să deseneze cu mare plăcere personaje din poveștile franțuzești.
În urma acestui concurs lucrările elevilor și a copiilor vor fi premiați cu diplome.
Este foarte plăcut, cînd copiii citesc cărți și în limbi străine și pot să își expuie gindul prin desene. Foarte frumoase și înteresante au fost desenele copiilor. Activitățile petrecute este o punte de a crea o legătură strînsă între bibliotecă ți utilizator.

marți, 20 martie 2012

ZILELE FRANCOFONE LA BIBLIOTECĂ

Zilele Francophone în Moldova a fost un prilej de a organiza activități pentru utilizatori dornici de a cunoaște cultura Franței, limba franceză pe tarîmul bibliotecii.
Francofonia are patru mari obiective:

* promovarea limbii franceze şi a diversităţii culturale şi lingvistice;
* promovarea păcii, a democraţiei şi a drepturilor omului;
* susţinerea educaţiei, formării, învăţământului superior şi cercetării;
* dezvoltarea cooperării în serviciul dezvoltării durabile şi a solidarităţii



Deaceea biblioteca publică pentru copii V.Bielinski la data de 20.03 2012, ora 13.30 a promovat limba franceză organizînd  o oră de lectură autor Albert Camus." Mere et fils" . Este o plăcere pentru utilizatorii interesați de Francophonie și reprezintă o punte de colaborare cu casa de copii "Preafericitul Iosif" din sector care au ca limba de studiu și limba franceză, elevii sunt din clasa a 6 "b" ce au avut mare curiozitate de a  ne vizita biblioteca.  În cadrul activității sau citit texte, sa recitat poezii și cîntece au cîntat  în limba franceză, doar trebuie să fim capabili să dialogăm, pentru a avea o lume mai bună, pentru a promova realizările locale.

Tot în cadrul acestei activitîți am mai organizat o expoziție de carte care se numește Francofonia comunitate culturală și o prezentare de carte a Programului Copii Chișinăului citesc o carte de autorul Ovidiu Creangă "Povești cu Barbălungă".  Mare le-a fost curiozitatea elevilor de a face cunoștință cu cărțile expuse la expoziție și a citi o poveste din cartea lui Ovidiu Creangă.

Activitățile care sa-u petrecut în bibliotecă a avut mai multe caractere , dar noi am pus accentul pe una din ele pe Franciofonie.
La sfîrșitul acestor  activități am dat la toți elevii materiale promoționale, la activitate au fost prezenți 10 elevi.

luni, 19 martie 2012

O VIZITĂ ÎN LUMEA CĂRȚILOR

La grădinița № 62 în grupa a 5-a pregătitoare a sectorului Buiucani se desfășoara săptămâna lui Mihai Eminescu. Toți copiii împreună cu educătoarea doamna Victoria au vizitat biblioteca noastră cu scopul de a le prezenta copiilor creația  lui Mihai Eminescu și din activitea lui . Cu acest prilej noi bibliotecarii le-am făcut o prezentare de carte din activitatea poetică a lui Mihai Eminescu, copii cu mare interes răsfoiau aceste cărți minunate și ne-au povestit și nouă ce cunosc de Mihai Eminescu, concurînd înre ei dînd dovadă de cunoștințele lor .
 Luînd în considerație că săptămîna aceasta este Săptămâna Francofoniei, am făcut o prezentare de carte a scriitorului francez  Charles Perrault cu povestea  Frumoasa din pădurea adormită la care această poveste a fost prezentată și auditiv.
A fost  un mare interes pentru copii această vizită aflîndu-se într-o țară minunată cu cărți. Au participat 25 de copii.

ZIUA INTERNATIONALĂ A FRANCOFONIEI



Ziua Internațională a Francofoniei (Instituită în 1988, marchează data fondării în 1970 a
Organizației Internaționale a Francofoniei. Este deticată limbii franceze și promovarii solidarității cooperării între țările francofone).
În martie 2012 Biblioteca pentru copii V.Bielinski a programat activități care se vor desfîșura în cadrul Săptămîna Francofoniei cu programul următor:

20.03.2012
9.30 Ora de lectură. La Porte de Namur un carrefour francophone.

21.03.2012
9.30 Prezentare de carte. Invitation a la lecture: Textes et auteurs.

22.03.2012
9.30 Concursul desenelor. Eroii din poveşti franţuzeşti.

joi, 15 martie 2012

CÎNTĂ UN ARTIST

Dolgan, Mihai. Taina vieții mele / Mihai Dolgan. -   Ch. : PRESSTAR, 2007. -  408 p.

 La 14 martie Mihai Dolgan ar fi împlinit 70 de ani. Artist al Poporului din Republica Moldova, cavaler al ”Ordinului Republicii ”, cunoscut compozitor și interpret, fondator și conducator artistic al formației ”Noroc”.
M.Dolgan a fost mereu însoțit de aplauze pentru piesele sale ce ating sufletul. Maestrul ne-a părăsit pe neașteptate într-o zi de duminică la început de primăvară.
Cu acest prileg Biblioteca publică pentru copii V. Bielinski pe data 14.03.2012, la ora 14.00 a organizat o oră de lectura și o prezentare de carte TAINA VIEȚII MELE de M.Dolgan. La activitate au fost invitați elevii clasei a 5 ”C” de la liceul O.Ghibu.

miercuri, 14 martie 2012

ATELIER DE CREAȚIE


Pe data 14.03.2012, ora 13.00,  la biblioteca publică V.Bielinski în cadrul clubului ”Micii creatori”  au fost învitați copii liceului O.Ghibu, clasei a 5-a ”C”, pentru a confecționa origami. Au participat 18 elevi, la care au plecat satisfăcuți acasă.

marți, 6 martie 2012

DE 8 MARTIE


Suntem în preajma frumoasei zile de 8 Martie. Biblioteca publică pentru copii V. Bielinski vă aduc mult stimate, doamne, domnițe, domnișoare și bunicuțe  cele mai frumoase, cele mai calde, cele mai curate, cele mai sincere urări de bine şi toate florile pămîntului.
Frumuseţe, dragoste, sinceritate, respect şi rafinament- aceste flori ale omeniei să vă însoţească oriunde şi oricînd.
Luminate de înţelepciune să aveţi parte de şoapte de dor şi drag, să fiţi mereu model de corectitudine profesională. Bucuraţivă, căci numai bucuriile sînt tămăduitoare şi numai bucuria pe care o aducem altora, ea se întoarce la noi şi mai vie;
 Toate gîndurile bune vi le aduc într-un buchet mare de trandafiri. Sănătate, împliniri şi tot farmecul veţii alături de cei dragi.
Sursa a fost găsită la adresa:http://www.mesaje.md/mesaje-de-8-martie/

ÎN MEMORIA LUI GRIGORE VIERU


Acest an 2012 este consacrat anul Grigore Vieru. Filiala  pentru copii V.Bielinski a organizat o expoziţie  întitulată “Lumina de taina” autor Grigore Vieru.
Expoziția are drept scop păstrarea vie a amintirii poetului român, născut în Basarabia, în
cadrul culturii româneşti de pretutindeni.


 În cadrul săptămînii Grigore Vieru care  a fost de pe 8-15 februarie 2012 la filiala pentru copii V.Bielinski sa programat activități culturale, concurs de desene pe marginea operei G .Vieru. Concursul sa desfășurat la liceul O.Ghibu clasa 5”C”, elevii au pregătit o gazetă de perete  și desene, pe marginea acestor desene ei au expus părerea din operile lui G.Vieru.



Marele poet Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, la Pererîta. Este autorul unor volume de referinţă: „Numele tău”, „Aproape”, ,,Un verde ne vede”, „Fiindcă iubesc", „Taina care mă apără”, ,,Cel care sunt” , „Rădăcina de foc”, „Hristos n-are nici o vină”, „Rugăciune pentru mama”, „Albinuţa”. Pe versuri de Grigore Vieru au fost compuse zeci de melodii populare. A fost cel mai uibit dintre toţi noi, deoarece el a ştiut să simtă şi să dăruiască dragoste. A fost cel ce nu refuza nimic. „Mergea la manifestări, se întâlnea cu lumea şi îşi bucura sufletul. În inimile noastre va rămâne întotdeauna viu şi mereu îi vom spune „La mulţi ani!” la 14 februarie”.
Maestrul s-a stins din viaţă la18 ianuarie 2009. După ce a nimerit într-un grav accident
 rutier .
Opera  lui Grigore Vieru a fost tradusă în 20 de limbi.







luni, 5 martie 2012

UN MESAJ PENTRU MAMA

Se apropie Ziua femeilor și cu acest prilej de sărbătoare pe 3 martie 2012 la ora 11.00  Biblioteca publică pentru copii V.Bielinski a organizat un atelier de creație ”Micii creatori” și o oră de lectură cu tema: Legenda primăverii, poezii despre mama de G.Vieru.

La acest atelier au fost invitați elevii liceului O. Ghibu clasa 5 ”C” ,
o mămică din sectorul Botanica cu fiica de la liceul Prometeu și copii bibliotecarilor.
În ajunul sărbătorii activitatea a fost organizată cu scopul de a le confecționa din hîrtie colorată o felicitare de 8 martie, pentru bunici, surori, mame.




Pentru toți cuvîntul Mama, este un cuvant magic și frumos cu putere fermecată, reprezinta ființă cea mai iubită și indragită de toți de pe pământ.



Niciun trandafir nu o poate intrece în frumusetea mamelor. Am putea spune că mamele sunt un sprijin fiind alături mereu la greutățile vieții.




 În finalul acestei activității copii au spus un mesaj de mulțumire și au plecat cu cîte o felicitare confecționată de ei pentru mamele lor. La activitate au participat 22 de elevi.



joi, 1 martie 2012

175 ani de la nașterea lui Ion Creangă

La 1 martie  1837 s-a născut renumitul prozator român de povești Ion Creangă, care la rîndul său își începe activitatea cu un șir de povești din creația folclorică.  Poveștile lui sunt inspirate din folclorul moldovenesc - românesc și al altor popoare europene. Autorul prin poveștile lui inspiră dragostea de viață, încrederea de sine. În creațiile sale autorul folosește cu măiestrie alegoria, înzestrînd eroii din lumea animală cu insușiri fantastice,  gluma, șaga, satira. Odată ce ai răsfoit poveștile lui Creangă simți nevoia din timp în timp de a te mai intoarce iar la poveștile lui și  a-ți mai mîngîia sufletul și încrederea în sine.
Cu acest jubileu  Filiala pentru copii V. Bielinski a organizat o expoziție în memoria lui Ion Creangă  cu tema : ION CREANGĂ. CELE MAI FRUMOASE POVEȘTI.