miercuri, 5 septembrie 2012

Roada culeasă de pe pomul Lecturile Verii


Poveste, poveste cu patru neveste. Nevestele (bibliotecarele) - harnice foc ! - prind în brîu câte o furcă şi încep să toarcă, nu lână pentru zestre, ci frumos - preafrumos, vechi străvechi  un Program a Lecturilor Verii, de pe vremea când seara se făcea dimineaţa, şi oul se cocea pe gheaţă, lupii erau păstori la oi şi cântau din cimpoi, iar peştii trăiau pe uscat, de făceau mare zarvă în sat!
Acest Program a Lecturilor Verii are o mare prioritate în cadrul fililalei V. Bielinski. Dar a sosit toamna și e timpul să lăsăm furca de tors povești și să strângem roadele de pe Pomul cu  Lecturile Verii care a crescut chiar în incinta bibliotecii noastre .
Însă dacă ne gândim mai bine pomul nostru se deosebește, totuși de alte surate, de-ale sale, pentru că în pomul nostru a crescut o gamă largă de programe cu: lecturarea poveștilor, întâlniri cu scriitorii,lansarea şi prezentarea cărţii, discuții, concursuri, oră de lectură, care la rândul lor s-au copt împreună cu impresiile utilizatorilor care au citit sau au fost prezenți la activitățile din Programul Lecturile Verii. Și la final au fost remunerați cu câte-o diplomă.
Cum se spune în folclor că : "Toamna se numără bobocii ".
Am parcurs împreună cu cititorii noștri o călătorie interesantă prin 
Lecturile Verii.
Ne așteaptă multe aventuri, lecturi ineresante, concursuri, ce sunt foarte importante în captivarea a intereselor copiilor,  se va vedea dacă ei vor mai dori sau nu să străbată împreună cu  noi un alt drum spre Programul Lecturile Verii 2013.


Am încălicat pe -o cociorbă
Și v-am spus o lungă vorbă
Și am încălicat pe un arici
De v-am spus-o până aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu