marți, 28 august 2012

Inchiderea Programului Lecturile verii in parcul Dendrariu.


    
Biblioteca a fost întotdeauna și va rămîne un templu al culturii și civilizației, un spațiu al miragelor care reprezintă pentru oricine și în special pentru micii cititori o permanentă tentație spre cunoaștere. Toți copii trebuie atrași spre lectură motivîndu-le și stimulîndu-le interesele latente, cu acest scop au fost atrași să participe la Programul Lecturile verii.
O  formă atractivă pentru copii au fost planificate  concursurile de creație, concursuri de erudiție, lectura poveștilor, discuții, lansari și prezentări de carte, precum și întîlniri cu scriitorii cu Marcela Mardare și Nicolae Rusu, unde însăşi participarea presupunea posedarea unor cunoştinţe din domeniul literaturii, despre viaţa şi activitatea literară a scriitorilor.


Nu putem uita de relațiile de colaborare tradițională între bibliotecă și instituțiile de învățămănt, Parcul Dendrariu și locatarii din preajma bibliotecii.
Programele distractive organizate de filiala V.Bielinski , urmate de lecturi, sunt noi dimensiuni, prin care copilul capătă o maturitate intelectuală. Cărțile, propuse copiilor pentru acest program, au fost selectate  conform unor anumite criterii: vîrstă, preferințe, interese,
și am îmbinat lectura cu diverse activități de popularizare a fondului de carte și publicații noi din bibliotecă, prin acesta formîndu-le gustul pentru adevăr, bine și frumos.
La finele Programului Lecturile verii  filiala  a organizat o totalizare , în cadrul cărora participanții  au fost încurajaţi cu diplome de participare şi nominalizaţi cu tilul:

·     cel mai activ utilizator ;
·     cel mai erudit participant ;
·     cel mai creativ participant ;
În scopul promovării Programului, activităţile planificate au fost plasate pe blogul filialei V.Bielinski a BM „B.P. Hasdeu”, fapt care a permis informarea operativă a cititorilor.   Este inestimabil rolul acestui gen de activitate bibliotecară în educarea deprinderilor de lectură, dezvoltarea fraternităţii şi ajutorului reciproc, socializării.
 Varietatea de activităţi culturale le-a permis cititorilor să facă alegerea în funcţie de lectură, preocupări şi dezvoltare intelectuală. Astfel, cei mai mici participanţi au optat pentru lecturarea poveştilor.  
Impactul a fost de a duce cartea la sufletul copiilor, de a trăi cu interesele lor a fost obiectivul activităților petrecute împreună.




Красивые картинки анимации

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu