joi, 9 august 2012

Cartierul locativ într-o zi de informare

Şoricelul, auzind strigătele copiilor, alergă cît se poate de repede de a vedea ce s-a întîmplat. A văzut cum copii se îmbulzeau, puţin cîte puţin îşi făcu loc printre ei şi ce să vadă o expoziţie de carte cu ediţii noi.
Orice bibliotecă lucrează pentru utilizatorii săi, şi noi cei de la filiala V.Bielinski astăzi am hotărît să organizăm o zi de informare pentru cartierul locativ din preajma bibliotecii, pentru ai informa că biblioteca are cărţi noi. Mare le-a fost curiozitatea de a vedea acestă expoziţie, în urma căreea rezultatul era cît se poate de bun, o parte din copii au şi venit la bibliotecă pentru a lua cărţi noi să le citească, alegerea le-a fost pe cartea Harry Potter de autorul Rowling, Joanne Kathleen.





Imaginea este factorul care-i determină, în mare măsură, pe membrii comunităţii să frecventeze sau nu biblioteca, să participe sau nu la activităţi. În acest sens promovarea bibliotecii, a cărţii presupune o bună comunicare cu toate segmentele comunităţii - reali şi potenţiali utilizatori, iar în constituirea unei strategii de promovare a imaginii trebuie să ţină cont, în primul rînd, de orizontul de aşteptare a utilizatorilor.

Biblioteca este un element esenţial în dezvoltarea unei societăţi,  şi trebuie să ofere cititorilor săi tot ce are în colecţiile sale deaceea promovăm lectura în societate. Sperăm că pe parcurs vom demonstra comunităţii că nu suntem doar un spaţiu în care se lecturează cărţi, reviste, ci pe bună dreptate, constituie un adevărat centru de cultură. Spre deosebire de alte instituţii biblioteca ştie să satisfacă necesităţile de informare, documentale şi culturale ale utilizatorilor săi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu