miercuri, 30 mai 2012

Da, da poftiți !
Cu acest mesaj de salutare am întîlnit elevii clasei 1-a B a gimnaziului rus nr. 34, cu profesoara d-na Leu Natalia și părinți, bunici, care au avut o mare curiozitate de a face cunoștință cu biblioteca noastră.
Pășind pragul bibliotecii copiii au fost în primul rînd înregistrați și informați cum se înregistrează un utilizator.
Pentru dezvoltarea și creșterea spirituală a micilor utilizatori este necesar să promovăm cartea , ce le-ar permite copiilor să se familiarizeze cu literatura și cultura națională și universală.
Pentru a avea succes această vizită, bibliotecara Natalia Necoară le- a povestit copiilor ce este o bibliotecă. Biblioteca este centrul de informare care pune la dispoziția tuturor utilizatorilor informații și cunoștințe din toate domeniile.
Trăim astăzi o periodă cînd cartea este obiectul principal al activității noastre, cu acest motiv bibliotecara Maria Guțu le-a prezentat copiilor două titluiri de cărți de autorii Ovidiu Creangă. Povești cu Barbălungă, Cпиридон Вангели. Гугуцэ и его друзья.
Avantajul acestei zile de informare pentru acești copii a fost cu mare succes !!!






Dragi cititori ! 
Vă invităm la lansarea Programuluil "Lecturile verii"  la data de 01.06.2012 cu programul:
09.45.  Lansarea Programului. Prezentarea cărților pentru  "Lecturile verii"
10.00.  Concurs de creație . Desenele   pe asfalt  "Copilărie dulce vis". 
Participanții : Grădinița 85,
Liceul O.Ghibu, locuitorii din apropierea bibliotecii,  utilizatorii bibliotecii.
 




luni, 21 mai 2012

Colecția PitiClic


Dragi părinți la  filliala pentru copii V. Bielinski este o gamă întreagă de CD PitiClic  ce le oferim  copiilor dumneavoastră. 
Aceste CD-uri se adresează copiilor între vîrsta 3-7 ani și le oferă copiilor dumneavoastră posibilitatea de a-și petrece timpul liber cu o  călătorie imaginară și o călătorie de vis.
In programul  acestor CD-uri  sunt incluse diverse activități educativ-distractive-interactiv, precum o călătorie prin țara matematicii, prin bolta cerească, ce este  timpul trecut, educație estetica sau comunicare, toate intr-un mod plăcut și jucăuș.




Filiala pentru copii V. Bielinski vă propune următoarele CD-uri din această gamă:













miercuri, 16 mai 2012

O VIZITĂ ÎN FAMILIA BIBLIOTECII

анимация две птички"Împărat sau om de rînd, cel mai   fericit este cel ce-și găsește fericirea acasă". J.W. von Goethe



Familia este un lucru sfînt pentru orice om. Nici o persoană nu poate trăi fără familia sa, noi ne naștem, ne creștem ne educăm, trăim în familie. Tot ce facem noi, îl facem cu ajutorul și spriginul familiei și în numele familiei, și este alături din primele clipe și pe parcursul întregii vieți.
Pentru a-şi indeplini rolul ei in societate, familia va educa copiii in valori morale astfel incât ei să crească şi să transmită aceste valori generaţiilor viitoare făcând societatea un loc sigur şi fericit pentru toţi oamenii ca să trăiască şi să se bucure.
La 16 mai ora 09.30, la filiala pentru copii V.Bielinski s-a desfășurat activitate cu publicul la tema  Familia în societate.
Scopul acestei activități este informarea copiilor care este  importanța familiei în societate.
La activitate au participat 28 de copii de la grădinița 85, grupa nr. 7 pregătitoare cu educătoarea  d-na Ana Iachim.
Caracteristic în această activitate au fost mai multe tipuri de activități cum ar fi Oră de lectură cu recital de poezii și cîntece la temă, Spectacol Familia mea, Concursul desenelor "în lumea poveștilor", Prezentare de carte de Grigore Vieru Soare, soare Domn frumos.
Unii din copii: Condrea Mădălina, Baerle Andrian, Baluțăl Carolina, Teasco Antip, Lenvința Andrieș, Tanaseivici Sanda și Bortă Cristi  au venit cu desenele lor preventiv create împreună cu familia lor, redînd prin aceste desene dragostea, stima, înțelegerea din familie. Acestă activitate a avut o mare influiență asupra copiilor, cu o pasiune mare au participat la toate activitățile.









красивые бесплатные картинки с надписями для блога

marți, 15 mai 2012

Ziua Internațională a Familiei

классные блестящие надписи


 La data de 15 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei în conformitate cu decizia Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, adoptată din 20 septembrie  1993, începînd cu anul 2010, Ziua Familiei a devenit sărbătoare națională și în republlica Moldova.
 Se spune că familia este baza societăţii şi aceasta poate fi dovedit prin faptul că oriunde in lume fiecare societate este struturată in acelaşi mod. Un bărbat şi o femeie se căsătoresc şi formează o familie. Acest proces este repetat de multe ori formând familii multe care formează sate, regiuni, şi desigur, ţări. Când se unesc mai multe ţări se formează continentul, iar toate continentele formează lumea. Fundamentul acestui intreg proces este familia.
Filiala pentru copii V.Bielinski cu acazia acestei sărbători a expus o expoziție de cărți dedicată acestei zile.

duminică, 13 mai 2012

Colecţia cu poveşti


Toţi noi am crescut în lumea poveştilor, scriitorilor auziţi de la părinţi, educători şi profesori , cum ar fi Ion Creangă, Hans Christian Andersen s.a., trezîndu-ne un interes nemaipomenit de mare. Călătoria în lumea poveştilor îmbogăţește deprinderea de a discuta, îmbogăţește vocabularul tuturor copiilor, cultivă sentimente frumoase, stimulează imaginaţia şi creativitatea, educă spiritul de sacrificiu, altruism, solidaritate, dreptate. Pune baza concepţiei despre om şi lume.
Ţinînd cont de vîrsta şi capacităţile de asimilare a copiilor, la filiala pentru copii V. Bielinski, în secţia pentru copii, pe rafturi pline de cărţi cu poveşti, se poate găsi o colecţie bogată din 12 volume COLECŢIA CELE MAI FRUMOASE POVEŞTI, colecţia unde copiii ar putea pătrunde destul de uşor în lumea poveştilor fiindcă ele aduc întotdeauna mult succes. Ele descriu conflicte si dificultăți care au ecou în înconștientul copiilor din toate ţările si din toate epocile. Aproape întotdeauna va fi vorba de cineva sărac, amabil sau micut, care va săvîrși prin a fi învingătorul unuia mult mai mare si mult mai rău, deseori prin şiretenie, vivacitate sau înteligenţă.


1. Andersen, Hans Christian. Crăiasa zăpezii / Hans Christian Andersen. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p. 
Cu poveştile: Crăiasa Zăpezii , Amnarul, Răţuşca cea urîtă.

2. Grimm, Fraţii. Cenuşăreasa / Fraţii Grim . - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p. 

Cu poveştile: Cenuşăreasa, Degeţel, Hansel şi Gretel, Baba Dochia, Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici.
 
3. Perrault, Charles. Frumoasa din pădurea adormită / Charles Perrault. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile: Frumoasa din pădurea adormită, Riquet cel Moţat, Motanul Încălţat, Barbă Albastră, Darurile zînei.

4. Hauff, Wilhelm. Inimă de piatră / Wilhelm Hauff. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu povestea: Inimă de piatră ( partea I,II).

5. Hoffmann, E.T.A. Spărgătorul de nuci şi Regele Şoarecilor / Hoffmann, E.T.A. -  Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile: Ajunul Crăciunului, Darurile de Crăciun, Favoritul Mariei, Minunate întîmplări, Bătălia, Bolnava, Povestea nucii cu coajă tare, Unchiul şi nepotul, Victoria, Joclandia - tărîmul jucăriilor, Capitala, Sfîrşit.

6. Creangă, Ion. Capra cu trei iezi / Ion Creangă. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile: Capra cu trei Iezi, Punguţa cu doi bani, Soacra cu trei nurori, Povestea unui om leneş, Fata babei fata moşneagului.

7. Wilde, Oscar. Prinţul fericit / Oscar Wilde. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile clasice: Prinţul fericit ( Oscar Wilde), Piele - de - Măgar ( Charles Perrault), Prinţesa şi tăietorul de lemne ( Edouard Rene Lefebvre de Laboulaye), Cele douăsprezece fete de împărat şi palatul cel fermecat (Petre Ispirescu).

8. Frumoasa cu părul de aur. Poveşti populare. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile: Frumoasa cu părul de aur (pov. cehă), Prinţul Roland (pov. englezească), Norocul omului (pov. romînească), Ivan - Ţarevici şi lupul cel sur ( pov. rusească), Maruşca şi cele douăsprezece luni ( pov. slovacă).

9. Andersen, Hans Christian. Degeţica/ Hans Christian Andersen. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile: Degeţica, Soldăţelul de plumb, Hainele noi ale împăratului, Lebedele sălbatice, Prinţesa şi bobul de mazăre.

10. Grimm, Fraţii. Scufiţa Roşie / Fraţii Grim . - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile: Scufiţa roşie, Rumplelstilzchen, Măsuţa fermecată, măgarul de aur şi bîta din desagă, Regele broscoi, Croitoraşul cel viteaz.

11. Hauff, Wilhelm. Povestea lui Muck cel Mic / Wilhelm Hauff. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile: Povestea lui Muck cel Mic, Piticul Nas - Lung.

12. Creangă, Ion. Povestea porcului / Ion Creangă. - Bucureşti: Litera Internaţională, 2009. - 71p.
Cu poveştile: Povestea porcului, Ursul păcălit de vulpe, Ivan Turbincă, Prostia omenească.







vineri, 11 mai 2012

анимационные картинки для гостевой


Biblioteca  a  aparţinut  şi  aparţine  în  continuare  comunităţii. 
Filiala pentru copii V.Bielinski este un agent de implicare a copiilor în lectură, educă gustul de lectură a copiilor de diferite vărste, îi implică în diferite activități și participă la dezvoltarea comunitară prin programe, servicii.
Un exemplu bine de urmat de promovare a bibliotecii în comunitate este programul inițiat de BM "B.P.Hasdeu"  Fii destept ia-ți un card intelegent.
Este tradițional, o realizare pentru filiala pentru copii V.Bielinski pentru a promova filiala în comunitate.
La data de 10.05.2012 Necoară Natalia, Gudima Anastasia au mers la O.Ghibu  pentru a le  înmîna elevilor din clasa 6-a b carduri și materiale promoționale, ce a fost un gest bine venit pentru acești elevi. Scopul acestei vizite a fost de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a fregventa filialele BM.
Biblioteca ca orice instituţie de cultură sau ca orice organizaţie, poate fi apreciată pornind de la valoarea socială, profisională şi umană. Din acest motiv, este foarte important ca imaginea bibliotecii să fie vizibilă în comunitate pentru care există. Imaginea bibliotecii se formează progresiv într-o perioadă relativ mare de timp, însă nu este de ajuns doar că biblioteca să aibă o imagine, ea trebiue să fie menţinută şi dezvolatată continuu. Imaginea bibliotecii în comunitate  îi garantează şi succesul.


Микки и Мини Маусы

vineri, 4 mai 2012

O ZI CU CURIOZITĂȚI


În incinta liceului O.Ghibu , pe data de 04.05.2012, s- a organizat o zi de informare cu tema Enciclopedia mea preferată.
Potrivit nouă bibliotecarilor de la filiala V.Bielinski la acestă zi de informare au participat elevii clasei 6-a b, unei din ei chiar fiind elevii de la Casa de copii "Preafericitul Iosif".
Această zi de informare a avut drept ca scop pentru a promova cartea. Cartea și lectura sunt acei ghizi care oferă șansa de a pătrunde în tainele lumii în care trăim, oferindu-ne spre analiză felii de viață reală prin iluzia scriitorească propusă.  
Mare le-a fost curiozitaea de a răsfoi aceste cărți, unii cu interes, alții cu haz, dar putem să mai spunem că școlarii dispun de o imaginație proaspătă, de curiozități neobișnuite care trebuiesc dirijate spre lectură, și noi avem scop să le demonstrăm că cel mai fidel prieten este cartea, pe care o citești cum vrei și de căte ori vrei.
 


miercuri, 2 mai 2012

TE-AI GÎNDIT CE O SĂ CITEȘTI LA VARĂ ?

божья коровкаCu această întrebare am pornit la liceul O.Ghibu în clasa 6-a b, preventiv filiala V.Bielinski a realizat un chesteonar cu tematica „Lectura de vară a copiilor”.
 Programul Lecturile verii,
iniţiat de BM „B.P. Hasdeu”,  are menirea  de a promova, încuraja şi susţine lectura, în special în mediul copiilor şi al adolescenţilor. În fiecare an, pe parcursul vacanţei mari în filialele Bibliotecii Municipale sunt organizate acţiuni atractive şi, totodată, distractive pentru micii cititori. În mod tradiţional acţiunile sunt frecventate de către copii din cartiere.  Inaugurarea căruia are loc, la  1 iunie de Ziua Internaţională a Copilului. Scopul acestui program este de a sprijini procesul de instruire a elevilor şi liceenilor, precum şi de a stimula lecturile extraşcolare.
Diversificarea acestui program este pentru identificarea preferinţelor de lectură a copiilor anual în perioada vacanţei mari.
Analizînd răspunsurile respondenţilor, vom ajusta activităţile prestate în cadrul programului cu doleanţele utilizatorilor. Varietetea de activități culturale care se vor petrece în cadrul programului "Lecturile verii" permit cititorilor să facă alegerea în funcție de lectură, preocupări și dezvoltare intelectuală.


анимация насекомые