miercuri, 18 mai 2016

18 mai - Ziua Internațională a Muzeelor

În fiecare an, începînd cu 1977 pe data de 18 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor pentru a promova și a aduce la cunoștința publicului rolul acestor instituții de cultură în dezvoltarea societății. Cu această ocazie în țara noastră se desfășura mai multe activități ca: Noaptea Muzeelor, organizată de Muzeul Național de Istorie a Moldovei care își așteaptă vizitatorii pe 21 mai, între orele 21.00 și 24.00. 
Vă propunem o listă a Muzeelor din capitală.


Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
S-a deschis în octombrie 1889. Este cel mai vechi Muzeu din Republica Moldova. Deține o importantă colecție de piese referetoare la istoria naturală a Republicii Moldova.



Muzeul de Istorie al orașului Chișinău

A fost fondat în decembrie 1979 în încinta fostulu 
turn de apă. Muzeul este cunoscut ca Turnul de apă, deoarece aici la început își avea sediul instituția furnizoare de apă potabilă din orașul gubernial. În prezent Muzeul orașului Chișinău, turnul găzduește expoziția "Istoria orașului". De asemenea pe ultimul nivel al castelului de apă se organizează deseori expoziții de picturi, fotografii, vernisaje și chiar concerte.


Muzeul Național de Artă al Moldovei

Este situat în centru orașului Chișinău, deține o colecție impresionantă de Icoane Ortodoxe.



Muzeul de Istorie Militară

Muzeul ocupă un spațiu decent în incinta Casei Centrale a Armatei și este subordonat Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Muzeul funcționează din anul 1995. Deține o expoziție permanentă dedicată celui de-al doilea război mondial. Expoziția prezintă o vastă gamă de arme, inclusiv aruncătoare de mine.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu