luni, 25 noiembrie 2013

Intuiția este al șaptelea simț.



Anul acesta a fost solicitată cartea scriitorului Nicolae Rusu „Al șaptelea simț”, este a X-a ediţie a Programului „Chişinăul citește o carte”,organizat de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, la acest program a participat și filiala V.Bielinski cu elevele de la LT "O.Ghibu" cl.IX-a,b.
 
    
 
 
 
                                                                       IMPRESII
                                                                                                                                                                                                         

 

Jardan Maria – Liceul Onisifor Ghibu cl. IX a.
Lecturînd această carte am rămas impresionată de modul scrierii și de minunatele idei pe care le cuprinde. Ma impresionat subiectul acestei cărți care este intuiția. Intuiția este al șaptelea simț al omului care nu este atît de dezvoltat ca celelalte șase care sunt: mirosul, auzul, văzul, pipăitul, gustul și simțul echilibrului.Acest subiect important intuiția este specific doar omului. Pot spune că această carte se află printre cărțile care mi-au plăcut cel mai mult. Sper că și în continuare voi avea ocazia să lecturez asemenea cărți interesante în special a căror autor să fie însuși Nicolae Rusu. Această carte chiar m-a fascinat în așa fel încît dorința vine de la sine de a mai lectura asemenea cărți. Eu, fiindcă am rămas atît de mulțumită citind această carte cred că acei ce vor lectura cartea vor rămîne mult mai impresionați decît mine.



Stailovschi Olga – Liceul Onisifor Ghibu cl. IX b.
Ideia pe care ați abordato în această carte este una deosebită. Omul mai are și cel de-al șaptelea simț acesta fiind intuiția. Personajul principal este un tînăr pe nume Valentin care avea prieteni din mai multe țări ale lumii. Eu cred că prin prietenia acestor tineri dumneavoastră ați vrut să ne spuneți că frați suntem cu toții ce trăim pe acest pămînt indiferent de țara în care ne-am născut sau naționalitatea pe care o avem. Mi-a plăcut acel personaj care i-a reușit să creeze acel aparat care se numește intuiția,deoarece ea este specifică doar omului.
 

Programul  “Chişinău citește o carte” oferă posibilitatea de a petrece ore de lectură, prezentări de carte, discuţii și întâlnire cu scriitorii RM.
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu