joi, 23 mai 2013

O întîlnire pe măsura sufletului

La 20.05 2013 bibliotecara Liceului Teoretic "D.Aligheri" Valentina Ciobanu și filiala V Bielinski în parteneriat cu liceul a organizat două întîlniri cu autorii, prozatorii Anatol Moraru și Nicolae Nicolaescu cu prezentări de carte ,  moderator Vitalie Răileanu, la prezentare de carte au fost elevii 11b, 9, 8.
     Cu o curiozitate de a explora tainele autorilor, desigur citind romanele "Nu mă tentează" de A.Moraru și "Fluturele alb" de N.Nicolaescu.
Ceea ce frapează peste tot e abundeța relatării. Beneficiind de o memorie fabuloasă, A.Moraru și N.Nicolaescu reparcurg pas cu pas traseul copilăriei şi adolescenţei sale, recuperând o multitudine incredibilă de detalii, de parcă ar revedea totul în gând, de parcă ar asista la proiecţia în reluare a unui film în care obiectivul întârzie îndelung asupra fiecărui cadru: locuri, oameni, situaţii, întâmplări‘’, ce remarcă o realitate și oamenii de împrejur cu toate fețele lor.
Romanele autorilor  e un veritabil şantier, o epocă materialistă ce conduce conștiența omenească, reprezintă un subiect cît și o expresie foarte profundă, expresii triste și bucurii, înțelepciune și ignoranță. Unde autorul trăiește aceleași momente cu cititorul.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu