marți, 28 februarie 2012

Munteanu, Anatol. Sacrificiu și trădare : războiul de secesiune din Republica Moldova (1990-1992). - București : S. l., 2005. - 640 p.

Conflictul transnistrean rămîne a fi o problemă nerezolvată. Pe marginea acestui subiect se tot duc tratative între țările implicate, cerîndu-se, de fapt, și ajutorul Uniunii Europene.
Războiul de pe Nistru, care continuă să fărîmițeze teritoriile românilor răsăriteni nu este un eveniment izolat. Ca participant, privind în urm,ă, la această profundă experiență a vieții mele, îmi dau seama că am fost și sunt martor la o importantă acțiune, care ilustrează un nou episod dintr-o pornire multiseculară a vecinului din Răsărit al României afirmă autorul cărții.
În această carte veți găsi informații despre Armata sovietică, armata rusă și mercenarii străini în războiul pentru Transnistria, forțele armate și de poliție ale R. Moldova, etapele agresiunii ale războiului pentru Transnistria, etc.
Biblioteca V. Bielinski a organizat o expoziție tradițională în ceea ce privește conflictul transnistrean. Totodată, vom organiza 2 activități în acest sens.
Sursa imaginii: www.price.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu