joi, 13 octombrie 2016

Serviciu "Micii Creatori"

Pe data 12 octombrie 2016 pe o ploae, frig afară copii de la liceul O. Ghibu cl. 7 "C" au participat la serviciu "Micii creatori", unde elevii au desenat "Toamna argintie". Elevii sunt foarte pregatiți fiindcă au profesori de desen foarte talentați ca Rotaru Tatiana și Pșeneac Diana.

miercuri, 5 octombrie 2016

Ziua profesorului

Ziua Internațională a Profesorilor se sărbătorește pe 5 octombrie din anul 1994. UNESCO a ales această zi pentru celebrarea dascălilor din toată lumea, cu scopul de a asigura îndeplinirea nevoilor educaționale ale tuturor școlarilor și de a mobiliza sprijinul pentru profesori. Prin educație, profesorii sunt cei care le oferă tuturor copiilor șansa la o viață mai bună, iar noi, cetățenii formați deja, le datorăm acestor profesori mult mai mult decât recunoștința noastră, le datorăm ajutorul nostru. Cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului, stimați dascăli, vă urăm la mulți ani, să fiți și în continuare la fel de responsabili și riguroși. Vă urăm de asemenea să fiți curajoși în fața provocărilor vieții, iar în momentul în care vă așezați la catedră să uitați de probleme nevoi și stres. Vă dorim putere de concentrare pentru lecțiile pe care le susțineți, pentru educarea elevilor și studenților pe care îi aveți în grijă. 
          La mulți ani, iubiți profesori!

marți, 4 octombrie 2016

Concurs de eseuri. Chișinău 580 ani.

Într-un început de octombrie la Biblioteca V. Bielinski a luat start Programul Decada - Orașul meu. Astăzi 04.10.2016 am organizat concurs de erudiție/concurs de eseuri,
Chișinău - 580 ani. La acest concurs au participat elevii clasei a 7b de la Liceul O. Ghibu, cu profesoara Guțu Elena.

Ziua Internațională a animalelor

Ziua Internațională a Animalelor(Word Animal Day) este sărbătorită, în fiecare an, la 4 octombrie. În 1931, cu prilejul unei convenții a ecologiștilor care a avut loc la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua internațională a animalelor, și ca un omagiu adus Sfîntului Francisc de Assisi (1182-1226),
protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie1228.
Instituirea Zilei internaționale a animalelor a fost, la acel moment, un mod de a face cunoscută situația speciilor de animale aflate în pericol de dispariție.

 Cu timpul a devenit ziua în care se aduce un omagiu tuturor animalelor, din toate țările lumii, fără a se ține cont de naționalitate, religie, credință sau convingeri politice. Declarația Universală Drepturilor Animalelor a fost proclamată în mod solemn, la sediul UNESCO din Paris la 15 octombrie 1978.