marți, 16 octombrie 2012

Promovarea logoului a BM "B.P.Hasdeu" în comunitate.



"Numai bibliotecile sunt memoria singură şi durabilă a omenirii, ai cărei membri au, fiecare în parte, numai o memorie foarte mărginită şi nedesăvârşită"

(Schopenhauer)


           
- Buna ziua, aţi auzit despre BM "B.P.Hasdeu" ! 
- Da.
-  Cunoaşteţi ce logou are BM  "B.P.Hasdeu"  ?  
- Nu.
- Ştiaţi  că sunt 90 de motive pentru a utiliza biblioteca !

- Tocmai 90 sunt, aşa de multe?......



Filiala V. Bielinski la data de 15.10.2012 a avut ca misiune să promoveze şi să informeze despere Logoul BM în comunitate, şi să- i aducem la cunoştinţă de  toate serviciile şi produsele sale publicului larg, pentru a-i conştientiza de 

misiunea şi de oportunităţile pe care le oferă BM "B.P.Hasdeu".  


Mai ales acum, când timpul liber al individului este 
bombardat cu stimuli tentanţi.Modalităţile (metodele) de păstrare a publicului în sfera lecturii sunt, practic, nelimitate, iar succesul lor ţine de calitatea, competenţele, ştiinţa adaptării continue la cerinţele deosebit de complexe, la sensibilitatea publicului, la mutaţiile, care intervin în sfera lecturii, informării, a preocupărilor de timp liber. 


BM "B.P.Hasdeu" este o instituţie de formare intelectuală care favorizează lectura şi accesul democratic la carte şi informaţi şi este CALEA TA SPRE CUNOAŞTERE !










Biblioteca este o instituţie a prezentului şi a viitorului.


Acest spot publicitar e o încercare de a prezenta biblioteca cu viaţa petrecută în activităţi de zi ci zi. Biblioteca prin serviciile sale contribuie la buna funcţionare a societăţii, a comunităţii. Ea asigură accesul la informaţii, libertatea intelectuală, promovează diversitatea culturală, răspunde la cerinţele individuale ale utilizatorilor, constituie un mediu de învăţare permanentă şi comunicare.









Biblioteca publică este spaţiu social, uneori singurul în cadrul unei microcomunităţi. Aici se întîlnesc oameni de diverse categorii, unde discută problemele lor şi ale comunităţii.
Biblioteca publică, poartă locală de acces la cunoaştere, asigură condiţiile necesare, de bază, pentru educaţia permanentă, formarea deprinderilor decizionale independente şi dezvoltarea culturală a individului şi grupurilor sociale.

Biblioteca este o instituţie a prezentului şi a viitorului.


duminică, 14 octombrie 2012

La mulţi ani BM "B.P.Hasdeu"



Biblioteca Municipală "B.P.Hasdeu" din Chişinău a fost fondat în 1832. În prezent este una din cele mai mari bibliotece publice din Republica Moldova . Biblioteca Municipală este unica bibliotecă din capitală care serveşte fără restricţie toate categoriile de utilizatori.
Biblioteca Municipală are în structură 29 de filiale, amplasate în Chişinău, una din filiale suntem noi Filiala pentru copii V.Bielinski.
Biblioteca Municipală  s-a angajat într-un proces de modernizare impus de impactul enorm al erei informaţionale, întegrându-se în comunitatea virtuală globală prin utilizarea internetului şi în continuare activează pentru public, îşi plasează acţiunile conform nevoilor şi doleanţelor utilizatorului, ce demonstrează că merge la întîmpinarea comunităţii.
Momente festive, emoţii, clipe de bucurie şi zâmbete nenumărate pot fi întâlnite în săptămâna aceasta la BM "B.P.Hasdeu". 
Institutia culturala BM "B.P.Hasdeu" ,  sarbatoreste 135 de ani de la inaugurare, ocazie inedita pentru exprimarea celor mai frumoase ganduri si cuvinte de felicitare.  Un drum al cartii, este un drum al realizarilor si împlinirilor culturale, o cale demnă de urmat  oricând şi oriunde!
 Generaţiile ce vin legând neântrerupt continuitatea istoriei vieţii şi vremii lor, şi-au scris şi scriu cărţile lor. 
Sigur, înaintea scrierii şi a scrierilor de cărţi a fost “Cuvantul”, prin care oamenii comunicau pentru realizarea existentialităţii lor. Cei din vechime ştiau să-şi însemne prezenţa lor,
a gândirilor lor în obiectele muncii lor, în artele lor.
Aşadar, să citim cât mai multe carti!

                                                  VIVAT, CRESCAT, FLOREAT ,
BM "B.P.Hasdeu" !





Красивые букеты цветов




vineri, 12 octombrie 2012

Săptamâna cu surprize



După zilele acestea, lipsite de scântee, soarele răsări dintr-o dimineaţă înfocat vărsând flăcări, încălzind totul în câteva clipe, frunza tângea, se îngălbenea, începu să cadă. Frunza auzea mereu, de acolo, din vârf, foşnetul cobitor al bibliotecarilor de la Filiala V. Bielinski, dar ce se aude, despre ce se descută!Încetişor începu să cadă pentru a ajunge la fereastra bibliotecii....
Dragi utilizatori ţinând cont că se apropie aniversarea a 135 de ani a BM "B.P. Hasdeu", vă sustragem un pic atenţia pentru a vă invita la un mic program care se va petrece la Filiala V.Bielinski.
Рисунки цветыDorind să descoperiţi şi să savuraţi din plin frumuseţea buchetului cu program despre BM, care vă va ajuta să fiţi pasionaţi de  serviciile ei, să fregventaţi zilnic BM din propria iniţiativă şi din satisfacţie.
Vă invităm să participaţi la acest eviniment. 
Cum ? 
Să ne vizitaţi mai des!
Programul activităţilor dedicate 135 de ani a BM "B.P.Hasdeu": 

15.10.2012
10.30  Discuţii- dezbateri. Promovarea logoului a BM "B.P.Hasdeu", în parteniriat cu grădiniţa Nr.75

16.10.2012
10.00 Zi de informare BM "B.P.Hasdeu"- 135 ani de activitate, în parteniriat cu grădiniţa Nr. 85.
10.30 Discuţii-dezbateri. De ce avem nevoie de Bibliotecă, în parteniriat cu grădiniţa Nr. 85.

17.10.2012
10.30  Discuţii- dezbateri. Biblioteca şi serviciile ei, în parteniriat cu grădiniţa Nr.62.

Сочные яблоки

joi, 11 octombrie 2012

Lectura pentru curioşi

äåâî÷êà ýëüôLectura celor mici a fost şi este întotdeauna o preocupare permanentă a celor mari. Cei care trudesc asupra cărţilor, scriitorii în primul rând, se întreabă ce aşteaptă tinerii cititori de la ei, ce modele de acţiune, de formare intelectuală culturală, spirituală le pot oferi. Iar noi bibliotecarii la rândul nostru suntem preocupaţi de a organiza şi îndruma lectura copiilor şi gustul permanent pentru lectură.
Se ştie că de-a lungul întregii sale existenţe, omul a încercat să dezlege una dintre cele enigme - cea a Invenţiilor. Dar cu cât află mai multe , cu atât sporirea şi numărul întrebărilor despre tot ce ne înconjoară reprezintă un mister.



Ştiindu-ne copiii curioşi, am plasat o expoziţie mare de enciclopedii de la Editura Litera Internaţională. Aceste enciclopedii, nu numai că vă ajută să cunoaşteţi despre lumea ce ne înconjoară,  dar să aflaţi multe lucruri noi despre  Invenţii, Secretele Tehnicii, Mamiferile, Zborul... s.a , să vă convingeţi încă odată despre întreaga complexivitate, frumuseţe şi măreţie.
 Graţie textului captivant şi desenelor frumoase, copii vor înţelege mai bine enigmele planetei noastre şi vor descoperi frumuseţele naturale de pe fiecare conţunut, vor afla lucruri ineresante ce s-au petrecut.
разные анимационные картинки


vineri, 5 octombrie 2012

La mulţi ani dragi profesori !



Astăzi 5 octombrie  în Moldova se sărbătoreşte Ziua  a  Învăţătorului. Cu sincere felicităriFiliala V.Bielinski felicită toţi învăţătorii din Republica Moldova. Le urăm cele mai calde felicitări şi urăm realizări profesionale, activitate rodnică în serviciul lor, fiecare an care va veni să fie un an cu nouă glorie, prosperitate materială şi multă, multă sănatate, bucurii.
                                                   LA MULŢI ANI!

Cine-i mulțumește oare?
Dragei mele învățătoare?

Pentru grija ce o are?                                     

                            Dac-aș fi un fulguleț,
     
                        Aș pluti prin vânt semeț
                             Și-n privirea blândă, calmă,
                  I-aș cădea sincer în palmă.

                                          Și privită cu căldură
                                                      Aș ajunge-o picătură,
                                                      Iar de-acolo, sprinteioară,
                                                      Ca un pui de căprioară,
                                                      Cu mult drag v-aș săruta
                                                      Dragă, învățătoarea mea! 

luni, 1 octombrie 2012

O rază de lumină a Stelianei Grama

        Zilele trec, s-a aurit a toamnă. 
Se aud sunete îndepărtate.......
1d48d941f941O părăseau, stercurându-se uşor ca o şoaptă, ca o rugăciune, aşternându-se jos, într-un lăvier pe deasupra căruia vântul alerga grăbit. Pasărea ce pleca în alte ţări străine parcă auzea chemarea  Şi totuşi se aud sunete îndepărtate....
Ciocănitorile? Nu !Un fior străbătea prin ei, ce erau duşi de gânduri la poeta care a plecat să numere stelele.
Să fim mai corecţi vorbim despre scriitoarea Steleana Grama, care cu  mare regret nu mai este astăzi printre noi.
În cadrul Programului Săptămâna Uşilor Deschise a fost planificat o întâlnire cu scriitoarea Claudia Slutu -Grama care este mama scriitoarei. La această întâlnire au fost invitaţi liceenii a Liceului 
D. Aligheri, clasa 3 A, cu profesoara Scaleţcaia Teodora.
Sunt idei şi sentimente  pe care autoarea căuta să le insufle copiilor citindu-le poeziile lui Steliana Grama despre copilăria ei, vară, la mare, despre tot ce gândea poeta , de dorinţa de a realiza un climat plăcut ca să-i ofere cititorului satisfacţii estetice şi intelectuale.
Întâlnirea a fost cu o lansare de carte scrisă de Claudia Slutu-Grama 101  poeme, prezentarea cărţii de Stelaina Grama La Ţepilova Sorocii.
Diverse sentimenete au trezit aceasată întîlnire micului public.
Cu această întâlnire şi s-a încheiat Săptămâna Uşilor Deschise, şi după părerea noastră a fost cu realizări plăcute.